villa pensioen

Droomvilla voor je pensioen? Hoe Iberis Projects je kan helpen!

Een eigen woning in het zonovergoten Spanje is voor heel veel mensen meer dan enkel maar een jongensdroom. Heel veel Belgen beleggen tegenwoordig in een stulpje onder de Spaanse zon. Dankzij de verhuurmogelijkheden en de stijgende vastgoed prijzen worden vrij mooie rendementen behaald op het Iberisch schiereiland. Vanuit investeringsoogpunt is het een schot in de roos.  

Om die ultieme droom tot een goed einde te brengen, heb je uiteraard externe hulp nodig van een projectontwikkelaar ter plaatse. Iberis Projects is de ideale bondgenoot om een vakantievilla aan de costa te helpen bouwen. De projectontwikkelaar heeft overigens meer dan dertig jaar ervaring op de teller staan.  

Iberis Projects neemt heel wat werk uit handen bij je vastgoedbelegging

Beleggen in vastgoed is tegenwoordig trendy en hip. Niet alleen in België, maar steeds meer Belgische vastgoedinvesteerders verleggen hun grenzen naar het buitenland. Vooral Spanje lijkt de voorkeur te krijgen. Een tweede verblijf onder de Spaanse zon wint meer en meer aan populariteit.  

Iberis Projects voorkomt de addertjes onder het gras die verbonden zijn aan een Spaanse tweede verblijf. Hun externe hulp vermijdt mogelijke valkuilen zoals:  

Niet goed begrijpen wat je tekent

De grootste valkuil bij het beleggen in vastgoed in Spanje is vooral het lezen van kleine lettertjes, die je met de beste wil van de wereld niet goed begrijpt. Het leidt vaak tot een Babylonische spraakverwarring.  

Om dat euvel uit de weg te ruimen speelt Iberis Projects hier handig op in. Geen kommer en kwel meer in verband met een eventuele taalbarrière omdat alle contracten bij de projectontwikkelaar in het Nederlands worden opgesteld. Dit biedt een groot voordeel. Daarnaast kan je gesprekken voeren met een Nederlandstalige contactpersoon om je vastgoedbelegging af te ronden in je eigen moedertaal.  

Bij het afsluiten van het contract komen onder meer ook de fiscale aftrekbare aspecten ruim aan bod. 

Investeren in vastgoed met zo weinig mogelijk risico

Beleggen in vastgoed in het buitenland zoals in Spanje met bankwaarborg, zorgt ervoor dat je op beide oren kunt slapen tijdens het bouwproces. Iberis Projects garandeert een volledige productgarantie wanneer je droomvilla wordt opgeleverd.  

Je hebt een volledige controle over het concept met garantiecertificaten. Denk maar aan de Europese EPC normen die sinds 2013 in Spanje in voege zijn.  

Verlies de afstand tot de luchthaven niet uit het oog

iberis projects villa marbellaIberis Projects brengt eveneens een onooglijk probleem onder de aandacht waar je wellicht niet meteen bij stil staat om een locatie te zoeken. Op zoek naar de beste locaties, zal je als vastgoedbelegger eveneens rekening moeten houden met de afstand tot de nabijgelegen luchthaven wanneer je als investeerder in vastgoed een tweede verblijf wil aanschaffen. Het is écht investeren in je eigen geluk als je nadenkt over je gemak eens je je vakantievilla voor je pensioen in handen hebt.

Hou met andere woorden duidelijk rekening met de reistijd naar het vliegveld. Stel dat je in de nabije toekomst je vakantievilla terug wil verkopen, dan is de afstand tot de luchthaven vaak een heikel punt voor kandidaat kopers. Neem dit dus wel in ogenschouw.  

Door de band genomen moet je volgend axioma in acht nemen. Zorg dat je tweede verblijf binnen het uur van het vliegveld ligt. Zo ga je ook tolkosten in Spanje kunnen vermijden.  

De extra services tijdens je afwezigheid die Iberis Projects biedt  

De grootste externe hulp die een vastgoedbelegger in Spanje nodig heeft, is wanneer de buitenlandse eigenaar van de droomvilla niet op het Iberische schiereiland vertoeft. Door de jarenlange ervaring – meer dan 30 jaar – zette Iberis Projects op dat vlak een eigen service op touw.  

Tegen een maandelijkse betaalbare meerprijs kan je op volgende extra services beroep doen. Enkele vastgoeddiensten even op een rijtje zetten:  

Schoonmaakdienst

Om je villa in een perfecte staat te onderhouden, biedt Iberis Projects een schoonmaakdienst aan. Tijdens de afwezigheid komt met vaste regelmaat een team langs om het verlaten vastgoedverblijf onder handen te nemen met een stevige schoonmaakbeurt. Zo blijft de villa in een perfecte staat.  

Tuinman

De externe hulp van Iberis Projects situeert zich niet alleen binnenskamers van je vastgoed. Ook je tuin wordt onderhouden. Er is een service voorzien waarbij een professionele hovenier je tuin het hele jaar door komt onderhouden, samen met je privé zwembad. Na elk bezoek worden ook de elektrische installaties nauwkeurig gecontroleerd zoals bijvoorbeeld het alarmsysteem of andere elektrische installaties.